Tusindvis af mennesker sætter kursen mod Royal Oak i Jels

For første gang nogensinde lægger Royal Oak Golf Club i Jels baner til en international challenge-turnering, når der fra i dag og frem til søndag afvikles “Made in Denmark Challenge presented by Ejner Hessel”.

Det er første gang, at en golfbane i den syddanske region byder på en challenge-turnering, og dermed er jorden gødet for en golfmæssig publikumsmagnet.

“Det er selvfølgelig svært at spå om tilskuertallet til golf, fordi vejret spiller ind, men vi håber på i hvert fald 5.000 til 6.000 tilskuere, ikke mindst fordi, det er første gang, vi har så fornem en turnering her i landsdelen”, siger golfmanager i Royal Oak Martin Heiden Nielsen.

Også for mennesker, der ikke nødvendigvis kender alle golfspillets paragraffer ud og ind, vil der være masser at komme efter.

Således kan publikum fra opstillede tribuner se spillerne dyste på det korte hul 10, hvor et hole-in-one ikke er umuligt. Når sidste spiller er færdig på hul 10, kan man stille og roligt gå de få hundrede meter over til det afsluttende hul 18 og se afgørelsen på matcherne.

Begge steder er der tribuner, ligesom der kan købes mad og drikke, og da begge huller ligger tæt på klubhuset, kan man følge dysten på tætteste hold uden at skulle gå mange kilometer.

Fri entre
Rent publikumsmæssigt ventes der flest tilskuere lørdag og søndag, når finalerunden afvikles, men også fredag aften, hvor der fra klokken 18.30 er sankthansfest med Lars Larsen – stifter af Jysk og medejer af Royal Oak – som båltaler, bliver der formentlig rykind i Jels. Der er fri entré hele ugen.

Selve turneringen, som bakkes op af Vejen og Kolding kommuner, udgøres af 156 spillere, der kæmper om en samlet præmiepulje på 1,3 millioner kroner, hvoraf vinderen får de godt 200.000 kroner.

Lokalt håb
Blandt de navne, der ventes at gøre en god figur, er den store danske profil Joachim B. Hansen, mens det lokale håb Martin Ovesen fra Kolding, Rasmus Hjelm og Mark Haastrup forhåbentlig også skal kæmpe med om oprykning til Europa Touren, der er den fornemste turnering – svarende til Champions League i fodboldens verden.

Der være mulighed for at parkere på et areal ved Royal Oak Golf Club, og kommer der så mange tilskuere, at pladserne her bliver fyldt op, kan der parkeres på et areal ved rundkørslen få hundrede meter fra golfklubben.

Program
Torsdag den 22. juni:
07.30: Første turneringsrunde starter
19.30: De sidste spillere forventes færdige med golfrunden

Fredag den 23. juni:
07.30: Anden turneringsrunde starter
18.30: Sankt Hans fest med Lars Larsen som båltaler
19.30: De sidste spillere forventes færdige med golfrunden

Lørdag den 24. juni:
07.30: Tredje turneringsrunde starter
16.30: De sidste spillere forventes færdige med golfrunden

Søndag den 25. juni:
07.30: Finalerunden starter
16.30: Præmieoverrækkelse

Jørgen Schou og Lars Larsen satser på det lokale håb, Martin Ovesen fra Kolding (til højre).
Jørgen Schou og Lars Larsen satser på det lokale håb, Martin Ovesen fra Kolding (til højre).

Kilde: Tusindvis af mennesker sætter kursen mod Royal Oak i Jels