Lyset er slukket for forening bag planetarieredning

En kassebeholdning på 122.000 kroner efterlader den nu opløste forening, som forgæves søgte fondspenge til opsigtsvækkende projekt. Jels Lokalråd får retten til at vurdere, om der dukker et andet seriøst projekt op i det lukkede planetarie, som skal tilføres pengene.

Lyset er nu definitivt slukket for projektet med en fulldome-biograf samt en omfattende udstilling af PH-lamper fra virksomheden Louis Poulsen, som skulle have været grundstenene for en genåbning af det lukkede planetarie i Jels.

I oktober havde foreningen bag Lyset indkaldt til generalforsamling med det formål at opløse foreningen. Opløsningen er nu en realitet efter en netop afviklet ekstraordinær generalforsamling, som vedtægterne forlangte. Samtidig er der truffet afgørelse om, hvad den pengebeholdning, som var tilbage, skal anvendes til.

Arbejdsgruppen, som arbejdede på at få realiseret projektet Lyset, fik for nogle år tilbage indsamlet 320.000 kroner til forprojektet fra private, virksomheder og foreninger. 122.383 kroner er der tilbage i kassen, og på den ekstraordinære generalforsamling blev det besluttet at overdrage pengene til Jels Lokalråd.

Conni Tetens, medlem af Arbejdsgruppen og referent ved den seneste generalforsamling, oplyser, at hvis der kommer et, som lokalrådet vurderer som et seriøst projekt i planetariebygningen, skal pengene overdrages til dette projekt.

Hvis der ikke kommer et projekt, som Jels Lokalråd vurderer at leve op til dette, tilfalder pengene lokalrådet uden yderligere bindinger, lyder beslutningen fra den ekstraordinære generalforsamling.

Kilde: Lyset er slukket for forening bag planetarieredning