Nyt liv i planetariet

Pro-Plan Interaktiv A/S har købt bygningen på Søvej hvor Orion Planetarium havde til huse indtil de lukkede i slutningen af 2016, da Aarhus Universitet trak driftsstøtten.

Bygningerne har været ejet af den privatejet fond FEAS fra Aarhus, og Pro-Plan overtager ejendommen til efteråret. I første omgang flytter Pro-Plans 12 administrative medarbejdere ind i lokalerne.

Det er meningen at planetariet stadigvæk skal være aktivt med pop-up events i kuppesalen, som bl.a. foredrag, kurser, firmaevents, workshops, intimkoncerter og lignende.

“Vi har mange andre planer med planetariet, men i første omgang skal vi komme på plads og så håber vi naturligvis at borgerne i Jels vil tage godt imod vores initiativ, da huset nu snart har stået tomt i 5 år”, udtaler Michael Petersen, direktør og indehaver af Pro-Plan Interaktiv A/S.

Lokalplanen skal rettes til, så det er muligt at drive liberale erhverv fra bygningen, en proces som er sat i gang ved Vejen Kommune, hvor der er god opbakning til projektet – også fra de lokale byrådsmedlemmer.

Foto: Pro-Plan Interaktiv A/S
Foto: Pro-Plan Interaktiv A/S

Kilde: Nyt liv i planetariet