Flot bevilling til Jels Roklub

Jels Roklub har modtaget 33.180 kr. fra VELUX FONDEN til indkøb af fire romaskiner i forbindelse med “Aktive ældre”.

Jels Roklub har en del ældre medlemmer, som har glæde af at holde sig i gang også i løbet af de kolde måneder, hvor der ikke bliver roet så meget på søerne. Det var derfor med stor glæde, at roklubben modtog bevillingen til indkøb af flere ergometre i slutningen af december 2016.

Ergometrene blev indkøbt i januar, og bliver flittigt brugt – der har aldrig været roet så meget ergometerroning i Jels Roklub, som der er blevet de seneste måneder.

De ældre roere er så heldige, at Laila nu har forladt arbejdsmarkedet, og derfor har haft tid til at instruere i ro-spinning. Og med nu syv ergometre, fremfor kun de tre roklubben havde indtil januar, har der været basis for at oprette et egentlig hold til træning. Dette har givet flere ældre blod på tanden til at træne i ergometer, og derved holde formen ved lige, og ikke mindst at få sved på panden. Og flere har givet udtryk for, at de i næste vintersæson vil være med fra begyndelsen.

Ergometer-træningen har også betydet meget for de ældre, idet de har kunnet holde den sociale kontakt i løbet af vinterhalvåret, hvilket bestemt er vigtigt for hver enkelt medlem og for gruppen som helhed. Andre ældre har anvendt ergometrene til ”solo” træning eller to og to. Desuden bliver ergometrene også flittigt brugt af andre medlemmer af roklubben, enten solo, i grupper (for eksempel de unge) eller af familier.

Der er derfor ingen tvivl om, at bevillingen på de fire ergometre er et stort aktivt for Jels Roklub – og vil være det i mange år fremover. Roklubben mangler nu at indrette klublokalet med for eksempel gymnastik-måtter til udstrækning og eventuelt andre små fitness-redskaber.

Jels Roklub holder i øvrigt åbent hus tirsdag den 25. april.

VELUX FONDEN er en almennyttig fond, der støtter videnskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål. Derudover støtter fonden aktive ældre, aldrings- og øjenforskning. I 2016 uddelte VELUX FONDEN 259 millioner kr. VELUX FONDEN er stiftet i 1981 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

Kilde: Flot bevilling til Jels Roklub