Påskeåbent på Orion Planetarium

I skolernes påskeferie åbner planetariet ekstra op, så der er åbent hver dag, hvor der vises fem forskellige planetarieforestillinger med start kl. 11. I alle forestillingerne får man en introduktion til forårets stjernehimmel, så man kan selv kan gå ud under en klar himmel og finde stjernebillederne og ikke mindst den klare planet Jupiter, som er meget klar på aftenhimlen gennem hele foråret.

I påskeferien bliver der også mulighed for at se eller gense de kendte kemishow og fysikshow fra Aarhus Universitet, hvor unge studerende viser spædende fænomener fra kemiens og fysikkens verden fyldt med røg, damp, flotte farver og fascinerende effekter. Har man set showene før, kan man roligt komme igen, for de har altid nogle nye tricks i ærmerne.

Kemishow optræder Skærtorsdag den 24. marts kl. 12.15 og 14.15 og fysikshow optræder Langfredag den 25. marts kl. 12.15 og 14.15.

Den allerbedste måde at se stjerner og planeter på er med sine egne øjne, og derfor holdes der også åbent på planetariet Skærtorsdag aften, hvor man ikke skal tænke på at skulle i skole dagen efter. Denne dato er valgt, for at fuldmånen ikke skal genere for meget, og her gælder det først og fremmest om at bruge observatoriet og bl.a. observere Jupiter med stor forstørrelse. Skulle vejret ikke være klart, fortælles der om forårsstjernehimlen i planetariesalen i stedet.

I hele påskeferien (19. marts – 28. marts) er der åbent alle dage fra kl. 10.30 – 16.30. Desuden åbent Skærtorsdag aften (24. marts) kl. 20.00 – 22.00.

Kilde: Jels.dk