Ferieaktiviteter på Orion Planetarium

I skolernes vinterferie udvides åbningstiden som sædvanligt på planetariet, så der er åbent hver dag kl. 10.30 – 16.30. Der vises fem forskellige planetarieforestillinger hver dag, og den nyeste med titlen ”På Jagt efter nye planeter”, der havde premiere i efteråret, er på programmet kl. 13. I alle forestillingerne får man også en introduktion til vinterens stjernehimmel, så man kan selv kan gå ud under en klar himmel og finde stjernebillederne.

I løbet ferien kan man også se lille udstilling om Andreas Mogensen og dansk rumfartsteknologi. Man kan bl.a. se noget af den teknologi, som danske virksomheder har udviklet til en tur i rummet. Udstillingen er på tur rundt i landet og gør et kort ophold i Jels.

Mandag til fredag er der to værksteder for børn. Tirsdag, onsdag og torsdag kan man lave planeter og rumsonder af silk clay, og selvfølgelig få dem med hjem. Mandag og fredag er der raketbygge-værksted, hvor raketterne vil blive testet udendørs.

Den allerbedste måde at se stjerner og planeter på, er med sine egne øjne, og derfor holdes der også åbent på planetariet tirsdag aften i ferien, hvor man ikke skal tænke på at skulle i skole dagen efter. Her skal observatoriet naturligvis bruges, hvis det er klart vejr, og man får hjælp til at finde rundt på himlen og opleve nogle af objekterne med stor forstørrelse. Lige nu står bl.a. planeten Jupiter rigtigt godt placeret.

I hele uge vinterferien (13. – 21. februar) er der åbent alle dage fra kl. 10.30 – 16.30. Observatoriet er åbent tirsdag aften kl. 19.00 – 21.00 (ved klart vejr).

Kilde: Jels.dk